Maatregelen UniPharma om voorziening zelfzorggeneesmiddelen te waarborgen

                                                                                                                              Middelburg, 15 maart 2020.

 

Beste klanten,

In verband met het niet te stoppen hamstergedrag van consumenten in relatie tot dreigende geneesmiddelentekorten voor zelfgeneesmiddelen zijn we genoodzaakt om de volgende maatregelen te nemen voor producten in de categorie Hoest, Neusverkoudheid en Pijn:

  • Alle producten in deze subcategorieën zijn gemaximeerd voor fysieke winkels. Deze maximalisatie varieert met de te verwachten supply en kan dagelijks aangepast worden ;
  • Alle webwinkels die niet de richtlijn van het CBD volgen om per consument een maximale aankoop van 3 stuks per RVG geneesmiddel in deze subcategorieën te communiceren, worden door UniPharma niet meer voorzien van RVG geneesmiddelen .

Door de achterstand in het orderverwerkingsproces worden bestellingen op volgorde van binnenkomst verwerkt. Helaas zal dit gepaard gaan met een vertraging in levering van enkele dagen.

UniPharma heeft de volgende maatregelen genomen om de achterstand weg te werken:

  • Verlengde shifts ;
  • Kantoorpersoneel wordt ingezet op de werkvloer ;
  • Extra oproep- en uitzendkrachten .

Wij vertrouwen op uw begrip voor deze maatregelen om deze situatie in te dammen en vooral om de geneesmiddelenvoorziening voor alle winkels zolang en goed mogelijk te waarborgen.

Met vriendelijke groet,
UniPharma

Jacco van Liere
General Manager

Zie ook statement UniPharma 10 maart 2020.