Aanpassing leeftijdsgrens Otrivin neusspray

Aanpassing leeftijdsgrens Otrivin neusspray

Otrivin neusspray met xylometazoline kon voorheen altijd gebruikt worden vanaf de leeftijd van 6 jaar. Dat is veranderd. Het middel is nu pas vanaf 12 jaar te gebruiken. Let hierop bij het advies aan klanten!

De aanpassing is het gevolg van de EU-registratie van Otrivin neusspray. Hierdoor is de dosering van de werkzame stof, xylometazoline, verhoogd naar 1mg/ml. Dit heeft als gevolg dat de leeftijdsgrens van de neusspray verhoogd is van 6 naar 12 jaar.

Fabrikant Novartis heeft aangegeven de nieuwe neusspray gefaseerd te introduceren. Het kan dus voorkomen dat in sommige drogisterijen de Otrivin neusspray met de oude dosering nog wordt verkocht. Let dus goed op wat er bij jou in het schap staat zodat een klant niet per ongeluk de verkeerde dosering mee krijgt. Novartis informeert CBD nog wanneer de neusspray met de nieuwe leeftijdsgrens in alle drogisterijen verkrijgbaar zou moeten zijn.

Is een klant op zoek naar Otrivin neusspray voor een kind tussen de 6 en de 12 jaar? Adviseer dan om gebruik te maken van de neusspray voor kinderen vanaf 2 jaar. De dosering van deze neusspray voor kinderen is 0,5 mg/ml. In de bijsluiter staat nog aangegeven dat de spray voor kinderen van 2 tot 6 jaar is, maar kinderen tot 12 jaar kunnen hier ook probleemloos gebruik van maken. Novartis heeft aangegeven dat in de toekomst de leeftijdsgrens van de Otrivin neusspray voor kinderen aangepast zal worden naar 2 tot 12 jaar. Deze nieuwe leeftijdsaanduiding zal dan ook op de verpakking komen te staan.

http://www.drogistensite.nl/index.cfm?page_id=71491

Bovenstaande bericht is afkomstig van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven ( www.drogistensite.nl ) ter informatie.