Coronamaatregelen 15 december 2020

Beste klanten,

Gelukkig valt het drogisterij kanaal onder de categorie “essentiële winkels”.

De gisteren aangekondigde lock down zorgde direct voor een run op de winkels. Veel drogisterijen draaiden gisteren 3-4x de normale omzet. We mogen er van uitgaat dat de consumentenbestedingen de komende weken verder versterkt zullen worden door kerstinkopen en de extra bestedingsruimte die consumenten hebben door het wegvallen van horeca en reisbestedingen.

Het waarborgen van de gezondheid van onze medewerkers staat bij UniPharma op de eerste plaats. Omdat UniPharma opereert vanuit een modern distributiecentrum en kantoor kunnen de richtlijnen van het RIVM door ons worden gewaarborgd.

De continuiteit van onze bedrijfsvoering wordt verder geborgd doordat het rooster van onze logistieke medewerkers strikt opgedeeld is in twee shifts, zodat er geen overlapping in uren is. Zo beperken we het risico op besmetting en is de kans dat er igv. een besmetting een ploeg overblijft het grootst.

Om een werkbaar proces te houden, blijft het protocol wat we ingezet hebben aan het begin van de coronacrisis van kracht:

  • Alle orders worden uitgeleverd op volgorde van order-intake ;
  • U kunt pas een nieuwe bestelling plaatsen, zodra de lopende bestelling geleverd is ;
  • Bestellingen willen we zo vroeg mogelijk ontvangen, maar in elk geval voor 09:30 uur. Zo is de kans dat u de volgende dag geleverd wordt het grootst ;
  • Categorieën waar de consument extra behoefte aan heeft, m.n. zelfzorggeneesmiddelen, worden in geval van schaarste (dat is nog absoluut niet het geval), zoveel mogelijk verdeeld.

Gezien de komende feestdagen, het uitvallen van leverdagen is het verstandig om zo min mogelijk (terugkerende) orderregels te bestellen en meerdere stuks per orderregel door te geven. Zo bouwt u voorraad en voorkomt u out-of-stocks.

Samen maken we er het beste van. Ik wens u bovenal een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,
UniPharma

Jacco van Liere
General Manager