Coronamaatregelen oktober 2020

Beste klanten,

Helaas is het coronavirus terug. De tweede golf waar we allen bang voor waren, is inmiddels werkelijkheid. Tijdens de persconferentie van afgelopen maandag heeft onze minister president Mark Rutte al aangekondigd dat “Hard ingrijpen met landelijke maatregelen onvermijdelijk is. Het aantal besmettingen loopt zo hard op dat we achter het virus dreigen aan te lopen. Daarom pakken we door, om weer voor het virus uit te komen.”

UniPharma opereert vanuit een modern distributiecentrum en kantoor. De richtlijnen van het RIVM kunnen en worden hier door ons gewaarborgd. Verder is Zeeland gelukkig nog een relatief veilig gebied en dat willen we zo houden. Gezien de oplopende besmettingen ontkomt ook UniPharma er daarom niet aan om de maatregelen verder te verscherpen, dit met oog op het waarborgen van de gezondheid van onze medewerkers en op de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Vanaf a.s. maandag 5 oktober zullen we daarom het rooster van onze logistieke medewerkers strikt opdelen in twee shifts, zodat er geen overlapping in uren is. Ook de afdelingen van onze kantoormedewerkers worden opgedeeld en verdeeld over verschillende ruimtes. Onze buitendienst blijft binnen, uiteraard zijn ze via mail of evt. telefonisch bereikbaar. Zo beperken we het risico op besmetting en is de kans dat er igv. een besmetting een ploeg overblijft het grootst.

Om een werkbaar proces te houden, blijft het protocol wat we ingezet hebben aan het begin van de coronacrisis van kracht:

  • Categorieën waar de consument extra behoefte aan heeft, m.n. zelfzorggeneesmiddelen, worden in geval van schaarste gemaximeerd, zodat voorraden over zoveel mogelijk winkels worden verdeeld ;
  • Alle orders worden uitgeleverd op volgorde van order-intake ;
  • U kunt pas een nieuwe bestelling plaatsen, zodra de lopende bestelling geleverd is ;
  • Bestellingen willen we zo vroeg mogelijk ontvangen liefst voor 9.30 uur, zo is de kans dat u de volgende dag geleverd wordt het grootst ;

Verder wil ik u er op attenderen, dat we sinds vorige week al te maken hebben met een orderintake die 40% boven normaal ligt. Het is daarom verstandig om zo min mogelijk (terugkerende) orderregels te bestellen en meerdere stuks per orderregel door te geven. Zo bouwt u voorraad en voorkomt u out-of-stocks.

Samen maken we er het beste van. Ik wens u bovenal een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,
UniPharma

Jacco van Liere
General Manager