Gezonder Ondernemen = Duurzamer Ondernemen

UniPharma adopteert Jip

UniPharma blijft investeren in duurzaamheid. Vanaf 2019 bij oplevering van het nieuwe pand heeft de echte start plaats gevonden en kunnen we zeggen dat we in 2021 al veel hebben bereikt.
Zo zijn we volledig gasloos, hebben we minder CO2 uitstoot door de verpakkingsmachines en minder vrachtwagenbewegingen.

Tijd voor een nieuw initiatief.
We zijn een Zeeuws familiebedrijf en wil iets goed doen voor mens, dier & planeet. Daar is het idee geboren. UniPharma zet zich in voor zeehondenopvang A Seal in Stellendam.

A Seal
Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. Voor het zover is, doorlopen (of beter gezegd; zwemmen) de zeehonden een soort stappenplan. De opvang van de zeehonden verloopt in 5 stappen.
1. Zeehond in nood. Er komen meldingen binnen van zeehonden in nood. Deze worden opgehaald en opgevangen als er sprake is van nood.
2. Quarantaine, zodra de zeehond binnenkomt bij A Seal wordt deze eerst 21 dagen in een geïsoleerde ruimte opgevangen. De dierenarts onderzoekt de zeehond en bepaalt welke behandeling de zeehond nodig heeft om aan te sterken of te genezen.
3. Aansterken, na de quarantaine verhuist de zeehond naar een nieuw verblijf om aan te sterken en samen met andere zeehonden te spelen. Het doel is dat de zeehond zelfstandig leert eten.
4. Voorbereiden op vrijlating, als de zeehond sterk genoeg is mag hij naar de volgende baden in de buitenlucht. In het buitengebied ligt de nadruk van de opvang op de terugkeer naar de natuur. Hier worden hele vissen in het water gegooid en leren ze de vis zelf te eten uit het water.
5. Vrijlating, alle zeehonden die bij A Seal opgevangen en verzorgd zijn, worden weer vrijgelaten zodra ze genezen zijn. Om sterk genoeg te zijn om zelfstandig te kunnen overleven, moeten ze in ieder geval rond de 35 kilo wegen.

Adoptie Jip
UniPharma heeft het eerste zeehondje geadopteerd. Dit mannetje is gewond gevonden in ’s Gravenzande op 15 juli 2021. Zijn gewicht bij aankomst was 10 kg en we hebben hem de naam Jip gegeven. We hopen dat Jip snel aansterkt van zijn verwondingen en dat we hem snel mogen vrijlaten in de natuur.