Nieuw in het assortiment van Unipharma: Diergeneesmiddelen!

Nieuw in het assortiment van Unipharma: Diergeneesmiddelen!

Wederom is Unipharma er in geslaagd om een nieuwe markt bereikbaar te maken voor haar klanten. Per 1 maart breidt Unipharma haar assortiment van ruim 43.000 verschillende producten uit met Diergeneesmiddelen en aanverwante zorgmiddelen voor dieren.

Verkoop van diergeneesmiddelen is in de ons omliggende landen geen onbekend fenomeen. Hoog tijd om dit ook in Nederland te introduceren. Unipharma biedt u een uitgekiend assortiment, vrij verkrijgbare diergeneesmiddelen aan.

 

De kansen in de markt
Vrij verkrijgbare diergeneesmiddelen worden al aangeboden in dierenspeciaalzaken. Echter deze branche heeft veel last van de economische laagconjunctuur, waardoor iedere week gemiddeld 4 tot 5 dierenspeciaalzaken sluiten. De totale markt wordt ingeschat op 80 mio euro op jaarbasis (12% van de waarde van de zelfzorgmarkt) en de gemiddelde omzet per dierenspeciaalzaak in diergeneesmiddelen bedraagt 37.000 euro per afzetpunt.

 

Producten met hoge omloopsnelheid
Unipharma heeft enkel die producten geselecteerd met een hoge omloopsnelheid. Zo bent u er van verzekerd dat u geen “stofhappers” in voorraad neemt en bent u verzekerd van een goed rendement.

 

Diergeneesmiddelen en de afleverstatus
Voor diergeneesmiddelen kent de DiergeneesmiddelenWet de volgende indeling naar Afleverstatus, de indeling wordt evenals bij de GeneesmiddelenWet bepaald door de mate van risico voor de volksgezondheid, diergezondheid en het milieu:

Vrij verkrijgbaar: dit assortiment voert Unipharma en mag u verkopen ;

UDA: Uitsluitend af te leveren door de dierenarts of apotheker ;

URA: Uitsluitend op Recept verkrijgbaar bij dierenarts of apotheker ;

UDD: Uitsluitend door de dierenarts toe te dienen.