UniPharma Klantenbericht omtrent COVID-19

Beste klanten,

Week 6 van de coronacrisis.

Ondanks de snel slinkende voorraden bij fabrikanten (in week 13 was ruim 13% van de artikelen niet leverbaar fabrikant) heeft UniPharma de voorraad nog redelijk op orde. We hebben zelfs nog de hand weten te leggen op een extra maand hoeveelheid Paracetamol en vanaf week 16 krijgen we iedere twee weken weer 30.000 stuks betaalbare kwaliteitshandgel (75% alcohol) geleverd. Iedere vervolglevering blijft echter een vraagteken.

Ondanks dat de orders onverminderd blijven binnenstromen, heeft ook ons warehouse de achterstand inmiddels goed weggewerkt.

Helaas zien we ook klanten, die op omzetvlak hele grote uitdagingen hebben. Onze sympathie gaat hierbij uit naar onze klanten aan de kust en de grenswinkels. Ondernemers die van de ene op de andere dag door iets waar zij geen invloed op hebben of niet aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen of in een klap hun omzet hebben zien wegvallen, door het sluiten van de grens. Sterkte in deze moeilijke tijd en waar het kan, is UniPharma in redelijkheid bereid om jullie te steunen.

Om een werkbaar proces te houden, blijft het protocol wat we ingezet hebben aan het begin van de coronacrisis van kracht:

  • Categorieën waar de consument extra behoefte aan heeft, m.n. zelfzorggeneesmiddelen blijven gemaximeerd, zodat voorraden over zoveel mogelijk winkels worden verdeeld ;
  • Alle orders worden uitgeleverd op volgorde van order-intake ;
  • U kunt pas een nieuwe bestelling plaatsen, zodra de lopende bestelling geleverd is.

Nu het aantal patiënten snel toeneemt en het einde van de coronacrisis ongewis is, is het voor UniPharma essentieel om ten eerste de gezondheid van haar medewerkers te bewaken en ten tweede de continuïteit van levering te waarborgen. Wij hebben daarom naast alle extra hygiëne voorschriften in tijd en mensen gescheiden shifts doorgevoerd. De zitplaatsen in de kantine 1,5 meter uit elkaar gezet, wachtzones ingevoerd bij de scanstations etc. Een trits aan maatregelen om zo min mogelijk mensen tegelijkertijd op de vloer te hebben om zo het risico op besmetting te minimaliseren.

Samen maken we er het beste van. Ik wens u bovenal een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,
UniPharma

Jacco van Liere
General Manager