Groothandel

Om onze afnemers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, heeft UniPharma in Middelburg de beschikking over 12.500 m2 magazijn-oppervlakte.

Zoals van een moderne organisatie verwacht mag worden is UniPharma een volcontinu bedrijf. Levering binnen 12 – 24 uur is voor UniPharma de standaard. Dagelijks leveren (ook op zaterdag) is mogelijk.

Met meer dan 43.000 verschillende producten, 450 leveranciers en 2.000 winkelpunten is ons logistiek traject een complexe operatie. Onze medewerkers beheersen dit traject tot in de puntjes, zodat u er van verzekerd bent dat de continuïteit van de leveringen aan uw winkel gegarandeerd is.

Voordat een bestelling bij u aangeleverd wordt, volgen er een groot aantal werkzaamheden. Na ontvangst van uw automatische bestelling (bestellen via e-mail, onze website, fax of telefoon is ook mogelijk) verwerken de medewerkers van de Verkoop Binnendienst uw bestelling. Ze nemen contact met u op over evt. naleveringen, bestellingen die voor u binnengekomen zijn via fabrikanten en inkoopacties.

Na overleg wordt de bestelling vrijgegeven aan het order-pick traject. Uw bestelling wordt verzameld per productgroep. Dit om de efficiency te verhogen door het uitpakken in uw winkel te vergemakkelijken en om zorg te dragen voor een gescheiden uitlevering en aanvoer van geneesmiddelen, voedingsproducten etc. Dit volgens de daarvoor geldende wettelijke voorschriften. Uiteraard is een foutloze verzameling van de door u bestelde artikelen prioriteit. Breekbare artikelen worden volgens een aparte procedure ingepakt, zodat het risico op breuk van UniPharma naar uw winkel zoveel mogelijk wordt beperkt.

De expeditie draagt er zorg voor dat de gereedgemaakte verzendeenheden worden gebundeld en ingepland in een rit op basis van de met u afgesproken aflevertijden. Onze chauffeurs leveren de door u bestelde producten vervolgens bij u aan en nemen de retourkratten en retourpallets mee.

Voorraadbeheer zorgt er op haar beurt voor dat de uitgeleverde goederen dagelijks aangevuld worden. Terwijl de afdeling Category Management er voor zorgt dat uw assortiment actueel is, waarbij een goede mix van marge en onderscheidend vermogen het uitgangspunt is.

Bij UniPharma bent u er dan ook van verzekerd dat U centraal staat!