Overgewicht in Nederland is een serieus probleem

BEWUSTE KEUZES IN VOEDING - OVERGEWICHT

Overgewicht in Nederland is een serieus probleem
Het aantal Nederlanders met overgewicht is hoog. Op dit moment heeft zo’n 50% van de volwassen Nederlanders overgewicht hiervan heeft 36% een matig overgewicht en 14% heeft zelfs een ernstig overgewicht.

Naar verwachting zal overgewicht in de toekomst een groter probleem worden
Verwacht wordt dat in 2040 meer dan 60% van de volwassen Nederlanders overgewicht zal hebben (BMI ≥25). Dit ondanks de focus op gezondheid!

Nederlanders bewust(er) bezig met gezonde levensstijl
Uit onderzoek blijkt dat we bewuster bezig zijn met een gezonde levensstijl. 82%, zo’n 11,6 miljoen Nederlanders, maakt bewuste keuzes in voeding: gezond eten en drinken. Het overgrote deel, zo’n 67% van alle Nederlanders sport wekelijks. Daarnaast heeft bijna één op de 5 Nederlanders het afgelopen jaar iets ondernomen om gewicht te verliezen.

Waar let de bewuste eter op?
Te weinig beweging en ons eetgedrag is doorgaans de oorzaak voor overgewicht. Om een gezond gewicht te bereiken/behouden wordt gelet op het eten van voldoende groente en fruit, het drinken van voldoende water maar is er ook de focus op: minder suiker, minder vet en minder calorieën!

Minder suiker, minder vet en minder calorieën
Er zijn veel producten die de consument helpen om te genieten van zoetigheid zonder of met minder suiker, minder vet én minder calorieën. UniPharma heeft een ruim assortiment met producten voor de bewuste eter. Zorgt u voor een mooi aanbod in uw winkel?


Met dank aan Nutrition & Santé

BMI 3