Categorie Antirook groeit

Het aantal rokers daalt, de categorie groeit!

Het aantal rokers in Nederland daalt ieder jaar opnieuw, was in 2014 nog 25% van de volwassen Nederlanders een roker, in 2022 ging het nog om zo’n 18,9%. De intentie om te stoppen met roken is hoog, 80% van de rokers wil stoppen met roken of het roken verminderen. Een derde van de stoppende rokers in Nederland ondernam in de afgelopen 12 maanden een stoppoging.

De voornaamste reden om te stoppen met roken is dat het erg slecht is voor de gezondheid; jaarlijks sterven 19.000 mensen in Nederland aan een ziekte veroorzaakt door roken. Naast de gezondheidsvoordelen is stoppen met roken financieel aantrekkelijk, roken wordt steeds duurder. Ook de geur van sigaretten wordt als onprettig ervaren.

Aantrekkelijke groeimarkt

De tabel in dit artikel laat zien dat de anti-rook-categorie al jaren groeit en de verwachting is dat deze groei zich de komende jaren zal voortzetten. Stoppen op wilskracht blijft #1 keuze; de kans op terugval/hervatten is dan klein (ca. 10%). Lukt dit niet, dan zoekt de roker ondersteuning in de vorm van NRT. Om van het roken af te komen zijn er gemiddeld 5 tot 7 stoppogingen nodig. Consumenten hebben hoge verwachtingen van onmiddellijk succes en zien NRT niet als effectieve ondersteuning, dit door gebrek aan begrip, geloofwaardigheid & effectiviteit. De consument vindt het lastig om de juiste aanpak te vinden. De juiste manier is het makkelijk maken voor de consument: combinatietherapie.

Combineer & verhoog stopkansen!

Gebruik pleisters als basisondersteuning. Op moeilijke momenten, als u trek krijgt in een sigaret, gebruikt u kauwgom, een spray, een inhaler of zuigtabletten. Dit is bewezen de meest effectieve manier om de consument te overtuigen en vertrouwen te krijgen in het gebruiken van de producten om te stoppen met roken.

Combinatie verhoogt stopkansen, dus zorg voor een gevarieerd aanbod anti-rook-producten in uw winkel!


Met dank aan Haleon en Johnson & JohnsonCijfers anti rook
De anti-rook-categorie groeit al jaren en de verwachting is dat deze groei zich de komende jaren zal voortzetten
Nicotinell Banner
Nicorette Patch Campagne Caroussel 1080x1350